Om mig

Jag gillar böcker, att läsa, diskutera, tipsa och få tips om nya och spännade böcker och jag hoppas att den här bloggen ska kunna bidra till allt det.

Annonser

Responses

 1. Roligt att du bloggar om fantasy böcker, filmer och tv-serier. Jag älskar fantasy och läser just nu Susanna Clarks bok Jonathan Strange och Mr. Norell. Det är ingen renodlad fantasy men rätt trevlig i sina stunder. Jag älskade Robin Hobbs the farseers men inte de andra böckerna hon skrev. Terry Pratchett var ok i början, med gående resväskor och små människor inuti kameror. Trudy Canavan är okså bra. Har ännu inte läst Neil Gaiman, såg stardust och tyckte den var ok men har hört att boken är bättre.
  Kram, Anna

  • Robin Hobb har jag inte läst och Jonahtan Strange och Mr Norell tyckte jag var så tråkig att jag fastnade mitt i. Lite pinsamt eftersom jag skulle ha recenserat den åt en tidning.

   Terry Pratchett har jag tyvärr tröttnat på, men min vän Trollet håller fortfarande honom bland sina favoriter. Hon läser även allt hon kommer över av Trudi Cavanan.

   Jag tycker definitivt att du ska läsa Gaiman, Stardust var jättebra!. Jag har inte läst alla hans böcker, men än så länga har jag inte blivit besviken på något. Jag älskar hans serie Sandman och böckerna Neverwhere, American Gods och för att inte tala om Coraline. Ja och så Goda omen som han skrev tillsammans med Terry Pratchett förstår. (Undrar om jag inte har den signerad nånstans. jag har i alla fall både en Discworld och en Sandman signerad av respektive författare.)

 2. Jag har också tröttnat på Terry Pratchett, den galna världen han skrev om var kul i början….
  Jag ska definitivt börja läsa Gaiman, men först ska jag läsa något mer av Robin Hobb. Jag tycker värkligen att du ska läsa ”The farseers” av henne, bästa fantasy jag någonsin läst sedan Tolkien.

  Jag tyckte att Jonathan Strange och Mr Norell var svår att komma in i men nu tycker jag att den är rätt trevlig.

  Kram Anna

 3. Kul att det är fler som gillar Trudi Canavan :) Då tycker jag du också ska prova Brent Weeks och hans Night Angel Trilogy och Elizabeth Haydons böcker om Rhapsody. Jag höll på att missa gå av tunnelbanan i Toronto många gånger på grund av dessa böcker.. :)

  Själv har jag inte heller läst Robin Hobb men tror att första delen av The Farseers står i bokhyllan.. kanske ska bli nästa bok efter min dust med Sookie Stackhouse då.

 4. Kul med några lästips, skulle gärna vilja veta vad Night Angel Trilogy av Weeks och Haydons böcker om Rhapsody handlar om!

  Anna

 5. Night Angel Trilogin handlar om gatubarn och lönnmördare (låter kanske inte så upphetsande) men är skriven på ett så annorlunda sätt att jag blev alldeles fast.

  Rhapsody är första delen i serien Symphony of Ages och handlar om Rhapsody en tjej som gör magi med hjälp av musik och har en jätte och en lönnmördare som sidekicks. High fantasy när den är som bäst tycker jag!

  Läs mer om båda exempelvis på amazon.com

 6. Tack för tipsen, jag har börjat läsa om J.V Jones The Barbed Coil, vet inte varför jag la undan den, den är faktiskt riktigt bra. Jag gillar upplägget och tycker det är spännande med Illuminationer, har ni läst den?
  Anna

 7. Nu vill jag läsa fler inlägg från min favoritbloggare :)

  Helt o-bokrelaterat så läste jag på kenzas blogg om att hon hade ont i bröstet och svårt att andas och eftersom man känner andra som sig själv gissar jag direkt stress/panikångest. Men vad som slog mig var att så många av de som kommenterat hennes inlägg oxå gissade på det.. jag menar, de är ju fortfarande unga.. hemskt att panikångest ska vara så vanligt redan bland de yngre (när till och med vi gamlingar har problem att hantera det..). Ja du, det var dagens tanke.

  Kram!

 8. Jag har precis köpt Angelogi (tror den heter så) Jag har läst olika kommentarer om boken, smaken är ju som baken. Har du läst den? Ljusst nu läser jag ”The name of the wind” av Patrick Ruthfuss, den är jättebra och kan rekomenderas!
  Anna

 9. Hej min vän! Kan du inte skriva lite här snart igen.. saknar dig!

  • Jag ska försöka. Men det är inte så stor idé att skriva på en bokblogg när jag inte hinner läsa nåt. Då har jag ju liksom inget att skriva. Har inte ens hunnit med att logga in här på sistone. Men just nu håller jag på med sista boken i en trilogi som jag bara MÅSTE skriva om. Jag kommenterar ju lite hos dig i alla fall. ;-)

 10. Och det är jag såklart glad för! Surfade runt lite och hamnade på SF-bokhandelns sida så nu fick jag lust att läsa lite fantasy.. jag har inte läst något av George R R Martin trots att jag har den första boken i A song of ice and fire hemma sedan typ 7 år.. kanske är det dags..??

 11. Dessutom utspelar sig ju den i Westeros och jag bor i Västerås.. coincidence?? I think not! :)

  • Klart du måste läsa Martin! Nu är ju tv-serien här också. Det går inte an att se serien innan du läst böckerna!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: